НОВО

product-image

NOKIAN SNOWPROOF 2 SUV

265/60 R18 114H XL


336.34лв.
С ВКЛ. ДДС

B
B
73

Налични:
20+ бр. 

Доставка:
10 раб. дни

рейтинг:

18
Диаметър

114
до 1180 кг (на гума)

H
до 210 км/ч

XL
подсилена гума с по-висок товарен индекс

DOT23
година на производство - 2023

Nokian
производител


Зимни

EAN 6419440567167  Тегло на продукта: 16.04 кг

ВНИМАНИЕ! Джантата служи само за илюстрация. Доставяме само гумата!

Отзиви (1)

Благовест Георгиев
NOKIAN SNOWPROOF 2 SUV 215/65 R17 103H XL

рейтинг:

Здравейте, за гумите няма как да дам коментар, очаквам да са добри, понеже съм карал с други два модела на Nokian. Оценката ми е такава само и единствено заради сервиза в Горубляне, където предоставих чисто нови джанти, закупени от официално представителство на Kia с цена 542лв/бр. Когато стигнах вкъщи 30мин след монтажа, избърсах лепилото от джантите и на една от тях имаше вдлъбнатина в алуминия с големината на грахово зърно. Никой, нищо не спомена от сервиза, никой не се извини за случката. Пратих имейл до офисът на автогуми, които обещаха, че ще предадат ситуацията на мениджмънта, като вече изминаха 10 дни и никой не ме е потърсил. Всичко това остава неприятно усещане, като до момента на монтажа всичко вървеше чудесно. Пиша това, за да предупредя останалите хора, за да преглеждат джантите си след монтаж, за да не изпадат в моята ситуация.

 

понеделник 30 октомври, 2023

AVTOGUMI.BG отговори:

понеделник 30 октомври, 2023

Здравейте,

Съжаляваме за забавянето, но в момента сме в сезон и по принцип подобни рекламации се правят на момента в сервиза иначе е трудно да се установи кога точно се е случил проблема

На имейл сме Ви изпратили подробно становище защо смятаме, че няма как джантата да е надрана в нашия сервиз по време на монтажа:

1. Гумите по поръчката са балонни и при техния монтаж не се използва щанга (това е необходимо единствено за ниско профилни гуми).

2. Местоположението, посоката и дълбочината на деругата върху джантата не отговаря и на евентуално одраскване от главата на монтажната машина, която ако не добре намазана с монтажна паста може да задере единствено по посока на движение и успоредно с ръба на джантата, а не перпендикулярно на него.

3. Джантите са алуминиеви и се използват лепящи тежести, т.е. не се закрепят на джантата с метален инструмент, а се лепят на ръка.

4. Деругата е твърде дълбока за да бъде направена с обикновен метален инструмент, много по-вероятно е да е причинена от металорежещ/шлайфащ инструмент (при производството) и да не е забелязана и посочена при монтажа (единствената възможна наша грешка) или най-вероятно е да е задрана на бордюр след монтажа.

Ако писмените ни обяснения не са достатъчно убедителни, колегите от сервиза Ви канят на дни на отворените врати - може да ги посетите по всяко време понеделник-събота от 09:00 до 18:00 и да наблюдавате процесите по монтаж и демонтаж на гумите и да се убедите сами че не дерем джанти.  

Последната реално одрана джанта в този сервиз е преди повече от година и е в резултат на недобре почистен пясък / полепнали по джантата камъчета, за което сме взели мерки да не се повтаря.