ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА

Уважаеми клиенти,

От тази страница вие ще научите:

1. Как да поръчате стоки?

1.1 www.avtogumi.bg е търговски-информационен сайт със специализирана насоченост за автомобилни гуми.  Той съдържа оферти за стоки, които са класифицирани по различни характеристики. Тези оферти съдържат основна информация и снимки на съответните стоки, както и цена за тях с включено ДДС. Цената във всяка оферта се отнася за 1 бр. и не включва цена за доставка. Цените за доставка се изчисляват автоматично при поръчка на стока, като се визуализират и също включват ДДС. Поръчката на дадена стока става чрез завършване на последователните стъпки от процедурата за поръчване. Действието представлява свободно изразяване на воля, което обвързва със силата на договора клиента от една страна и от друга www.avtogumi.bg, отговарящо на описаните в настоящия документ условия и съотвестващо на правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ). При поръчката или преди това клиентът се регистрира в www.avtogumi.bg, където задължително посочва адрес за доставка, телефон и имейл адрес, на който е възможно да се установи връзка с него в срока за доставка. Посочването на неверни данни при регистрацията прави поръчката невалидна и не обвързва с нищо www.avtogumi.bg .

1.2 След получаване на поръчката, www.avtogumi.bg извършва проверка за наличността на продуктите и потвърждава поръчката на клиента на посочения от него телефон за контакт.

1.3 Ако клиентът е избрал метод за плащане по банков път или чрез ePay, след потвърждението на поръчката www.avtogumi.bg изпраща на посочения от клиента имейл адрес указания за извършване на плащането.

2. Как да платите при on-line покупка от www.avtogumi.bg?

2.1. Наложен платеж:
Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката, става при получаването й от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че клиента изрично е упоменал това при създаването на поръчката.

2.2. С банков превод:
Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента   или от трето лице от негово име, става предварително по банков път, след издаване на проформа фактура, служеща като основание за превода, следвайки стъпките и указанията в сайта.

2.3. По интернет с дебитна карта БОРИКА:
Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента става предварително по интернет с лична дебитна карта “ БОРИКА”, следвайки стъпките и указанията в сайта.

2.4. По интернет с ePay микросметка:
Заплащането на дължимата цена на стоката и разходите по доставката от клиента става предварително по интернет с микросметка в www.epay.bg следвайки стъпките и указанията в сайта.

2.5. С бърз кредит от Cashbox: Закупувате желаните от вас гуми на изплащане при много изгодни условия благодарение на партньорството ни със "Зи-Метрикс" АД (удостоверение BGR00172 от БНБ по чл.3. ал.2 от закона за Кредитните институции).

Дистанционно кандидатстване без да се налага да посещавате нашия офис и одобрение до 1 час след потвърждаване на поръчката.

Без такси за кандидатстване и обслужване на кредита.

За да направите покупка на кредит, следвайте следните стъпки:

2.5.1. Изберете продукти и ги добавете в количката.

2.5.2. Изберете подходящи за вас срок за изплащане на кредита и размер на месечните вноски.

2.5.3. Попълнете формуляра с вашите данни.

2.5.4. След потвърждение на поръчката до 1 час ще получите по e-mail или SMS отговор дали сте одобрени.

2.5.5. При получаване на стоката е необходимо да се легитимирате пред куриера с вашата лична карта и да подпишите договора за заем със "Зи-Метрикс" АД и запис на заповед.

Минимални изисквания към кандидата:
- да има навършени 18 години;
- да има декларирани доходи в НОИ;
- да няма необслужвани кредити.

3. Как и кога ще получите поръчаните стоки?

3.1. Доставка
Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес. Приемането става от клиента или трето лице от негово име, което лице трябва предварително да бъде посочено от клиента, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока и/или заплати разходите по доставката, както и цената на стоката по указаните начини на плащане. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Поръчката на клиента се доставя на посочения от него адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден. В случай, че клиентът не бъде намерен на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в срока за изпълнение на доставката, поръчката се счита за отказана и www.avtogumi.bg се освобождава от задължението си да изпълни доставката. В такива случаи, когато клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка и допълнителните разходи по новата доставка.

3.2. Срок на доставка
Поръчката на клиента се доставя в срок посочен в офертата за съответния артикул на сайта (от 2 до 10 работни дни).

Ако клиентът е избрал метод за плащане по банков път или чрез ePay, срокът започва да тече от момента на получаване на плащането на клиента от www.avtogumi.bg

При наложен платеж, срока за доставка започва да тече от момента на потвърждаване на поръчката от www.avtogumi.bg

4. Как да направите рекламация на поръчана и доставена стока?

С условията за гаранция и рекламация на стоки закупени от www.avtogumi.bg може да се запознаете подробно [ТУК].

5. Право на отказ и връщане на закупена стока.

Съгласно чл. 50 ЗЗП клиент, който има качеството на потребител по смисъла на ЗЗП, има право да върне безплатно закупената стока или част от нея без да обявява причина за връщането и в рамките на 14 дни от датата на получаването й при условие, че:
5.1. Гумите не са били монтирани на джанта, фабричният им вид не е нарушен и всички фабрични етикети не са повредени или премахнати;
5.2. Официалният данъчен документ получен при покупката - касова бележка и/или фактура бъде върнат заедно със стоката;
5.3. Не се касае за стоки доставени от чужбина по предварителна заявка на клиента и/или заплатени с авансово плащане.
5.4. За да върнете закупена от AVTOGUMI.bg стока:

5.4.1. Изтеглете от ТУК формуляра за връщане на стока;
5.4.2. Попълнете всички данни и изпратете файла по един от следните начини: по имейл на office@avtogumi.bg или по пощата на адрес гр. София 1303, ул. Дамян Груев 8А, за АВТОГУМИ БЪЛГАРИЯ ЕООД
5.4.3. В срок до 3 работни дни след като получим формуляра наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на детайлите по връщането на стоката.
5.5. Формулярът трябва да бъде изпратен в срок до 14 дни от получаването на стоката.
5.6. Клиентът не дължи транспортни и/или куриерски разходи по връщането на стоката и/или банкови такси свързани с възстановяването на платената сума за покупката. Клиентът има право да получи само стойността на върнатата стока, съгласно документа за покупка.
5.7. За Ваше улеснение, ние ще изпратим куриер до Вас за да вземе заявената за връщане стока. Възстановяването на платената сума за покупката се извършва в срок до 14 дни след като получим върната стока.

6. Лична информация

AVTOGUMI.bg събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките на AVTOGUMI.bg. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели на AVTOGUMI.bg, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на Дружеството. Повече информация ще намерите на страницата ни за Защита на личните данни.

7. Освобождаване от отговорност

www.avtogumi.bg  не поема никаква отговорност:

7.1. Породена от материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, опозоряващо, вулгарно, неприлично, скандално, подстрекаващо, порнографско или насаждащо верска нетърпимост или окуражаващо поведение нарушаващо законите в страната и обществения ред, както и при публикуване от клиент в сайта на неправомерно придобита или неразрешена за разпространение информация, неправомерно използване на чужда интелектуална собственост, картина, звук, образ и др.п., които накърняват чужди имуществени и/или неимуществени права.
7.2. За изложената информация или за последиците от използването на други уебсайтове, до които www.avtogumi.bg oсигурява връзка.
7.3. За вреди причинени при използване на предоставените стоки и услуги.
7.4. Използваните на сайта търговски марки и наименования са притежание на техните собственици. www.avtogumi.bg не е официален представител на търговските марки и употребата им на сайта е с илюстративна цел.

8. Ограничения при ползване на www.avtogumi.bg

Потребителите на сайта ползват свободно неговите ресурсите с изключение на тук описаните ограничения, а така също и други общовалидни ограничения.

8.1. Използването на каквото и да е от съдържанието на сайта, освен това което не е в разрез с тези ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ, без писмено разрешение на www.avtogumi.bg е изрично забранено.

8.2. Потребителите на сайта нямат право да разпространяват, променят (редактират), копират (освен за нетърговски, лични цели), предават, излагат, възпроизвеждат, репродуцират, публикуват, създават вторични материали, прехвърлят, продават или по какъвто и да е друг начин използват съдържание на сайта без изричното писмено разрешение на www.avtogumi.bg

8.3. На потребителите на сайта е забранено неговото използване за предаване на каквито и да е материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, опозоряващо, вулгарно, неприлично, скандално, порнографско или насаждащо верска нетърпимост или окуражаващо поведение нарушаващо законите в страната.

8.4. Потребителите нямат право да разпространяват чрез сайта чужд обект на авторско право или обекти на чужда интелектуална собственост, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени и/или неимуществени права и интереси на трети лица.

8.5. Потребителите нямат право да претоварват сайта с фиктивни заявки или друга информация.

8.6. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия в т.ч. разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права и интереси на трети лица.

Навсякъде където се използва www.avtogumi.bg  се има предвид интернет адреса и сайта, които са собственост на фирма “АВТОГУМИ БЪЛГАРИЯ” ЕООД.