Отзив

пламен кунев
SEIBERLING SBWIN 185/65R14 86T
[DW510]

понеделник 14 юли, 2014

Искам с няколко думи да опиша моят проблем и разочарование от "AVTOGUMI.BG" . Закупих 2бр. зимни гуми DAYTON DW510 185/60 R15 88T XL на 19.09.2013г. На 21.11.2013г. ги монтирах отпред на водещите колела. От момента на монтирането забелязах ,че колата ми стана по-шумна, а на определена скорост (на около 40 km/h и на около 80 km/h ) се усещаше тресене,вибриране и виене в ляв завой. Последва още същия ден на ново пребалансиране, но шумът и тресенето си останаха.На 22.11.2013г. написах в "отзиви" до "AVTOGUMI.BG" и получих отговор: ” коментар на АВТОГУМИ.бг: Здравейте! Това не е нещо необичайно. По принцип зимните гуми са по-шумни от летните и отделно всеки модел си има такива критични скорости, при които се получава по-голяма акумулация на шум. Разбира се при по-скъпите марки и модели, нивата на шум са доста по-ниски, но Дейтън е ниско-бюджетна гума. ” И така с тия вибрации продължих да карам цяла зима колата си, дори с риск за мен и семейството ми, защото повярвах на "AVTOGUMI.BG" .На 27.3.2014г. монтирах летните си гуми, които са ми на отделни джанти и поисках отново проверка за баланс на въпросните DAYTON DW510 и тогава забелязахме леко радиално изкривяване на предна дясна гума и че подскача вертикално видимо. Последва веднага обаждане до "AVTOGUMI.BG" и на 28.03.2014г. ги изпратих по куриер за рекламация.На 29.04.2014г. след като мина по-вече от месец ми се обади любезна служителка и ми каза, че все още няма становище и едва след 40 дена на 8.05.2014г. получавам неприятния отговор, че рекламацията не е одобрена и че трябва да си карам кривата гума. А становището от Field Engineer г-н Б. Бойчев е, че необходимите тежести за баланс са в допустимите граници и еднаквостта на гумата (tyre uniformity) е в производствените толеранси и поради тази причина Bridgestone не поема отговорност за възникналия проблем. Прибрах си кривата гума от куриера. Направих и динамичен баланс и следващата зима ще се мъча отново да я подкарам но вече отзад. А Вие ме изгубихте вече като Ваш клиент. Непродавайте тогова нискобюджетни гуми щом ще създават на клиентите Ви такива проблеми.

 

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте, съжаляваме за проблема, но не разбираме от какво по-точно сте недоволни от нас.

В първия си коментар от 22.11.2013 споменавате единствено за по-голям шум, но не и за вибрации. Правилно сме Ви отговорили, че това е нормално и зимните гуми наистина са по-шумни от летните.

През пролетта след като сте поискали да направите рекламация сме организирали максимално бързо изпращането на гумата за инспекция и забавянето на резултата не е по наша вина.

При положение, че има становище на Bridgestone, че гумата отговаря на нормите, ние няма как да признаем рекламацията за наша сметка.  

Рейтинг: