Отзив

Ростислав Радков
NOKIAN WR D4 205/55 R16 91H
[WR D4]

петък 27 октомври, 2017

Поръчах 4 гуми с условието датата на производството им да е след 35 седмица на 2017 г. С мен се свърза служителка на АВТОГУМИ, която ми обясни, че гумите са в чужбина и не може да бъде сигурна за датата на производството им. Предложи ми да се чуем след като гумите пристигнат и да реша дали да взема гумите или не след като се установи с какъв DOT са. Вечерта преди деня на доставката на гумите ми се обади същата служителка и ми каза, че гумите са пристигнали и са произведени през 27 седмица на 2017 г. Реших, че това ме устройва и потвърдих поръчката. Гумите ми бяха доставени на следващия ден. И каква бе изненадата ми като ми доставиха гуми, които не бяха с DOT 2717, а на всичкото отгоре не бяха и с еднакъв DOT на четирите гуми. Две от гумите са с DOT 1617, другите две са с DOT 1917. Според чл. 68г от Закона за защита на потребителите, това ви действие се квалифицира като НЕЛОЯЛНА ТЪРГОВСКА ПРАКТИКА, дами и господа търговци от АВТОГУМИ! Мисля занапред да се въздържам от договорни отношения с този сайт, както и да препоръчвам услугите ви на трети лица!

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте, 

Доставените Ви гуми са нови на по-малко от 6 месеца от датата на производство и проблемът е единствено във вашите нереалистични очаквания.

Поръчката Ви е от склад в Германия и колегите са Ви уведомили по телефона, че няма как да се гарантира точен ДОТ и да е еднакъв на 4-те гуми, а и този за който сте настоявали е бил невъзможен за изпълнение - ДОТ след 3017 са гуми на 8-10 седмици и по-голяма част от тях още са в склада на производителя или на път към дистрибуторите.

В доставката, която сме получили от Германия очевидно е имало различни седмици на производство - 16, 19, 24 и т.н. Колегите в склада са проверили само няколко броя, които явно са били 2417 и са подали такава информация към кол центъра ни. По това време на годината сме натоварени с много поръчки и няма как да се проверява ДОТ-а на всяка една гума, която се изпраща.

Препоръчваме Ви да си намерите друг доставчик за гуми, тъй като при нас не е възможно да се изпълняват изискванията Ви.

Рейтинг: