Отзив

Божидар Атанасов
KUMHO WP71 XL 245/50 R18 104V
[WP71 XL]

понеделник 31 юли, 2017

Ще кажа набързо за обслужването. От страна на сайта нямам забележки, сроковете (тъй като се поръчваше от чужбина) бяха спазени, куриерите също бяха в час. За самата гума обаче не мога да кажа много добри неща. Не знам как е в по-малките размери, защото гледам хората не се оплакват, но в 245/50/18 още след излизането от гумаджийницата се забеляза шум при завой (заради дълбоките грайфери) и свирене със скорост над 70км/ч. Писах мейл на автогуми в деня, в който ги получих и сложих, но явно подмяна се извършва само в случай на дефектна(крива) гума, а тези просто това си им е качеството. ПП: Нещо друго от което се почувствах малко кофти, когато поръчвах гумите, тъй като бяха нов модел бяха само на склад в Германия. Деня след като ги взех, наличността в сайта беше променена и имаше гуми в срок на доставка 2 дни(сиреч налични в България) и цената им беше 15-20лв на брой по-ниска. Не че 70-80лв на фона на 960лв е кой знае какво, но все пак толкова е горе-долу монтажа.

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте!

За съжаление във Вашия случай получените оплаквания (шум и свирене на гумите) не представляват производствен дефект, който се покрива от гаранцията.

Напълно нормално е нови зимни гуми с дълбок грайфер и мек каучук да са по-шумни и по-нестабилни от предишните Ви летни гуми при употреба на сух асфалт и с високи скорости. 

Рейтингът за шум на етикета по регламента на ЕС се измерва за външен шум при преминаване на автомобила и също не може да послужи като основание за предявяване на рекламация при шум в купето.

Рейтинг: