Отзив

Явор Вълчев
GOODYEAR ULTRAGRIP 9 205/55R16 91T
[ULTRAGRIP 9]

събота 17 октомври, 2015

В сряда поръчах 4 броя зимни гуми, в петък ми ги докараха, а днес (събота) гумаджията ми ги монтира. За голямо мое разочарование като отидох да си взема колата той каза, че гумите били на 1 година. Произведени са 46 седмица на 2014 година. Знам че от автогуми ще кажат, че това не е проблем, но нови гуми си купувам само заради годините, никога не чакам да се изтърка грайфера. В този случай ще трябва да ги карам един сезон по-малко, което не очаквах за гуми от 165 лв. бройката. Препоръчвам на автогуми да предупреждават клиентите, на които доставят стара стока, за да не ги разочароват. Факт е, че не бях написал в допълнителните изисквания, че искам гумите да са произведени през последните 2 месеца, но се подлъгах, че ако не са, от автогуми ще ме предупредят.

 

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте,

Доставените Ви гуми са на ПО-МАЛКО от 12 месеца от датата на производство и не могат да се считат за стари по никакви стандарти. 

Това че, Вие сте искали гуми на до 2 месеца от датата производство, първо е почти невъзможно от логистична гледна точка и второ ние няма как да го знаем, след като не сте го казали на никой в процеса на пускане и обработване на поръчката.

Но дори и да го бяхте написали като изискване в поръчката, резултата щеше да е единствено, че щяхме да Ви откажем поръчката директно, защото ние не сме вълшебници. От всички 50-60 артикула налични в България, които предлагаме на този размер, може би има 2-3 които са с ДОТ от последните 2 месеца, но нямаме възможност да зарежем за няколко часа изпълнението на останалите поръчки, за да изпълняваме Ваша прищявка да Ви търсим гуми на 2 месеца.

По-голяма част от предлаганите зимни гуми производство от тази година са от периода март-юли, т.е. на 5-6 месеца и не много по-нови от тези, които сте получили.

Стареенето на каучука при съхранение в складови условия е минимално и за 12 месеца в склад без достъп на пряка слънчева светлина, гумата остарява по-малко отколкото за следващите 3-4 месеца след монтажа. 

Вашето мнение, че по тази причина ще ползвате гумата една година по-малко, е пълна глупост и му отделяме толкова внимание единствено за да не заблуждавате останалите клиенти.

Дали гумата е ДОТ 4614 или 2315 примерно, тази разлика от 4-5 месеца съхраняване в склад по никакъв начин не се отразява на общия експлоатационен срок на гумата.

Рейтинг: