Отзив

Ивайло Атанасов
FULDA Kristall Montero 3 205/55 R16 91T
[KRISTALL MONTERO 3]

нд 22 септември, 2013

За сега съм ползвал един път услугите на avtogumi.bg и нямам никакви забележки относно обслужването. Може би тук не е най-правилното място за моя въпрос, но смятам че информацията би била полезна за всички. А сега кокрекнто: FULDA Kristall Montero 3 - 205/55 R16 91T [C] [C] [69] FULDA MONTERO3195/60 R16 99T [E] [A] [70] Това, което ме интересува втория индекс за поведението на гумите на мокра настилка. Посочените два модела гуми би трябвало да са един и същ. Разликата е в размерите. Все пак ако се приеме че за производството им се използва един и същ материал възможно ли е единя модел да се държи значително по-добре [A] от другия [C] на мокра настилка?

 

коментар на АВТОГУМИ.бг:   Здравейте! Това, че гумите са от един и същ модел, не означава, че са с еднаква каучукова смес. След като има такава разлика в рейтингите е очевидно, че каучуковата смес е различна за двата артикула.  

Също така е нормално дори в един и същ размер и модел да има гуми с различни рейтинги и съответно различна цена, като артикулите с по-лоши рейтинги би трябвало да са с по-ниска цена.  

Целта на новия европейски етикет е точно такава - да покаже производствените показатели на всеки отделен артикул и клиента да е максимално добре информиран за качеството на продукта.

Рейтинг: