Отзив

Момчил Вангелов
VREDESTEIN QUATRAC 5 195/60 R15 88H
[QUATRAC 5]

вторник 23 декември, 2014

За втори път останах разочарован от автогуми.бг След като не успяха да ми предложат 4 гуми Continental TS850 с еднакъв ДОТ от тази година(или поне две по две с еднакъв ДОТ), направих поръчка за VREDESTEIN QUATRAC 5. Но и тук имаше изненада - накараха ме да платя предварително гумите, тъй като били с доставка от чужбина. Коментара ми е отрицателен, тъй като тази важна подробност към дата 22/12/2014, не беше спомената никъде в техния сайт! Дори мисля, че това и в разрез със Закона за електронната търговия, заради което може да бъде сезирана и КЗП. Аз лично не бих платил предварително 150 лв за нова гума без да я видя и пипна. А и представете си, че гумата е видимо дефектна ??? Ще се влачим още една-две седмици за нова доставка.... И така след два неуспешни опита за покупка през автогуми.бг, се ориентирам към друг доставчик!

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте,

Поръчаните от Вас гуми VREDESTEIN QUATRAC 5 са обозначени с доставка до 7 работни дни и в раздел "ДОСТАВКА" на сайта ни ясно е указано, че такива поръчки се изпълняват само с авансово плащане. 

Почти никъде в западна Европа не съществува понятието наложен платеж в брой на куриера. Съответно електронната търговия се осъществява почти изцяло с авансово плащане и няма как това да е в разрез със законодателството в ЕС.

Весели празници!

Рейтинг: