Отзив

Ivan Dimitrov
TOYO PROXES CF2 XL 215/50 R17 95V
[PROXES CF2 XL]

неделя 02 юни, 2019

Този сезон е трети за гумите. Пробег до момента около 25 хил.км. Впечатления - спират добре на сухо и мокро, държат се добре в завои дори с висока скорост, Тихи са, износват се бавно. Негативни неща - при рязко ускорение, особено при дъжд, лесно превъртат; след монтажа тази пролет (в сервиза на Автогуми зад Мин. на земедението) започнаха вибрации над 120 км/ч. Оказаха се проблеми в една от гумите, които ми оправиха в друг сервиз - 1/ прекалено много тежести за баланс (това се оправи с промяна на положението на гумата спрямо джантата, т.нар. оптимизация); 2/ крива гума. Гумата вече е задна и дано не създава повече проблеми, но сериозни забележки за сервиза на Автогуми - ако бяха видели, че гумата е крива, най-вероятно това щеше да се покрие от гаранцията, която на скоро изтече. За лошия баланс - без коментар. Най-лесно е да се сложат много тежести, вместо да се потърси при кое положение на гумата спрямо джантата тежестите ще са най-малко - нали за това си плащаме за услуга?!?

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте,

Съжаляваме за проблема!

40-50 грама баланс е в рамките на нормалното за 17 цола гума и колегите нямат причина да се усъмнят, че може да има проблем.

След като сте усетили вибрации е трябвало да се обърнете първо към нас. Разбира се, че също щяхме да прегледаме гумата за възможна оптимизация и повторния баланс в такива случаи е безплатен

Рейтинг: