Отзив

Димитър Боризанов
NOKIAN Line 205/55 R16 91V
[XLINE]

четвъртък 23 март, 2017

Здравейте, Мислех да се въздържа от коментар като цяло, но след като искате... В полето за коментар при он-лайн поръчката на гумите изрично записах, че искам информация за DOT на гумите. При първия телефонен разговор след направената от мен поръчка на сайта, пак попитах изрично за DOT на гумите, при което ми бе отговорено, че гумите ще бъдат доставени от чужбина и нямало как да се провери датата на производство, но при всички положения гумите ще са с дата на производство ДО ЕДНА ГОДИНА. Вчера получих гумите с DOT 0416. Та: - Някак си не ми се вярва, че в 21 век контрагент от западна Европа ще откаже информация за обекта на сделка отнасяща се до неговата годност - повечето производители дават експлоатационен срок на гумите около 5 години. Гума на година и месец два, по прости сметки би трябвало да е със съкратен препопъчителен експлоатационен срок около 20% или бъркам.... . По скоро ми се струва, че причината тук е българска... Да, знам, че за много хора DOT-a на продукта не е важна характеристика. И да - знам, че имах възможност да не приема гумите, но аз се стремя винаги да изпълнявам поетите от мен ангажименти, въпреки некоректната информация, която изрично поисках, и която ми бе подадена от насрещната страна. Не мога обаче да не Ви поздравя за положителните неща: -доставката - под обявените 10 дни, а гумите бяха чисти все едно излизат от току що от пресата, което ме навежда на мисълта, че са съхранявани правилно. Това ми е втора покупка от Вашия магазин, като държа да отбележа, че с първата всичко беше перфектно, и като цяло при следваща нужда от гуми пак бих се спрял на вас със съответните уговорки. Съвета ми към Вас е да обръщате внимание на желанията на клиентите си, все пак сме 21 век, и да намерите начин да им предоставяте коректно исканата от тях информация (и пак - все пак сме 21 век) за продукта за който те все пак заплащат не малка сума. Поздрави на екипа и останете със здраве!!

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте,

Няма причина да се притеснявате, каучукът е вулканизиран продукт и стареенето му се ускорява при излагане на директна слънчева светлина. Гумите както сам казвате са много чисти и са съхранявани при правилни условия в склад където стареенето е минимално. Сега, след като са монтирани на автомобила, през следващите няколко месеца каучукът на гумите ще остарее много повече отколкото за предишните 12 месеца в склада.

Относно информацията за ДОТ-а, чуждестранните доставчици регистрират кога е пристигнала при тях партидата, не се проверява ДОТ-а на всяка една гума. След като тези са произведени 0416 явно са пристигнали няколко седмици по-късно в склада и за това, когато сме обработвали поръчката в системата са излизали като гуми с ДОТ до 1 година. Очевидно са били на границата. За съжаление за момента няма измислена по-добра система за доставките от чужбина. В никой от големите дистрибутори на гуми в западна Европа няма възможност за проверка на точен ДОТ на отделна гума.

Рейтинг: