Отзив

Николай Явашев
FALKEN Azenis Fk510 275/35 R19 100Y
[ AZENIS FK510 ]

сряда 23 май, 2018

гумите бяха поръчани онлайн и бяха доставени директно в сервиза на Черни връх за монтаж. На договорения час бях там. Като цяло работата на монтажниците беше добра, но ми направи неприятно впечатление че DOT на гумите беше ПОНЕ година и половина по-стар! Не си купувам за първи път гуми от Вас, но ще видим за напред, всичко ще покаже как са съхранявани тези гуми през годината, която са били някъде по складовете... (размерите на предни и задни гуми на автомобила ми са различни и DOT-овете на  бяха различни)

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте, 

По поръчката не сте имали изискване за проверка на ДОТ и за това не сме проверявали предварително.

Поръчаните размери са редки и е нормално да няма нов внос от тях всяка година. Гуми на година и няколко месеца от датата на производство не се считат за стари по никакви стандарти. Всички складове за гуми, с които работим съхраняват гумите без достъп на пряка слънчева светлина и това гарантира пълното запазване на качествата на гумите дори и след 1 година.

Също така е напълно нормално предни и задни гуми от различни размери да са с различен ДОТ. В заводите гумите се произвеждат по отделен размер, а не по комплекти. Това, че ДОТ-ът е от различни седмици, не означава, че гумите са различни партиди. Такова понятие "партида" не съществува при производството на гуми. Всички гуми от този модел са с рейтинги E/A/70 и съответно са с еднаква каучукова смес и еднакви качества без значение седмицата на производство.

Убедени сме, че няма да имате никакви проблеми при експлоатацията на тези гуми от най-висок клас.

Рейтинг: