Отзив

Антоан Абу Хабиб
FALKEN AZENIS FK510 235/45Z R17 97Y MFS XL
[FK510]

четвъртък 13 май, 2021

Доволен от гумата (за сега), разочарован от пройзхода. Стария ми чифт FK510 беше Японско пройзводство, затова и поръчах пак същите преди месец за нови предни, но останах малко изненадан от Турския пройзход, който го видях няколко дена след като вече бях ги монтирал.

коментар на АВТОГУМИ.бг:  Здравейте,

Заводът на Сумитомо в Турция е нов, завършен през 2015 г точно с цел по-лесно да обслужва европейския пазар. Инвестицията е на стойност 500 млн. долара и е оборудван с най-новите технологии на фирмата и качеството на гумите е абсолютно идентични с това от японския завод (за което гарантират и еднаквите показатели по евро етикет).

Позициониратено на производството близо до крайния пазар и/или в страни с по-ниска себестойност е нормална практика - Бриджстон имат заводи в Турция, Полша, Испания и Италия, Йокохама във Филипините, а Тойо строят нов завод в Сърбия, който ще започне производство през 2022 г.

Производството на гуми е изцяло автоматизиран процес и няма значение къде са ситуирани производствените мощности. Това че заводът е в Япония, не прави гумите по-добри, само ги прави доста по-скъпи. 

Рейтинг: