product-image

NOKIAN Line 195/55 R15 85H


128.55лв.
С ВКЛ. ДДС

C
B
71

Налични:
Няма наличност

рейтинг:

85
до 515 кг (на гума)

H
до 210 км/ч

Nokian
производител


Летни

ВНИМАНИЕ! Джантата служи само за илюстрация. Доставяме само гумата!

Отзиви (15)

рейтинг:

Страхотно обслужване. За гумите още не мога да кажа мнение, но предполагам, че ще се държат отлично, все пак е Nokian нищо, че са с стар Dot.

петък 19 март, 2021

рейтинг:

Гумите са добри, доставката и смяната бяха екстра, всичко беше ок.

сряда 10 април, 2019

рейтинг:

След три сезона и 24 000 км., гумите се нацепиха радиално в каналите на протектора! Въпреки, че возят меко, имат нисък шум и добро сцепление - Жалко за Nokian! Не са направили издържлива гума за съжаление...! Не бива да правят "еднодневки", колкто и добро представяне на пътя да имат!

неделя 24 март, 2019

Михаил Пешин гр. София
NOKIAN Line XL 225/45 R17 94W

рейтинг:

Поведението на гумите е перфектно на суха настилка. В завой при по-висока от ограничението скорост колата е стабилна. При спиране също. От както ги ползвам не е валяло и не знам как се държат на мокро. Нямам забележки към екипа и обслужването.

четвъртък 03 май, 2018

Ivan Chorbadzniyski гр. София
NOKIAN Line 185/65 R15 88H OD

рейтинг:

Днес получих гумите. Много съм доволен от коректността на Автогуми.бг, а за самите гуми нямам търпение да ги пробвам на дъжд, за да видя дали и моето мнение ще съвпадне с това на ADAC :-)

петък 27 април, 2018

Емил Попов гр. София
Nokian Line 185/60 R14 82H

рейтинг:

За информация - пиша отзива със значително закъснение (близо 3 години след поръчката - направена април 2015). Карах ги година и половина преди да си продам колата (над 25 хил. км) Започвам с износването - незабележимо! Износването беше минимално - след 20хил. км изглеждаха като нови. За шума не мога да дам обективна оценка, понеже имам сравнение само с по-ниския клас Debica и не мога да преценя - и двете ми се струваха шумни. Страхотно поведение на мокро, убедително и на сухо. ***** ***** ***** ***** За автогуми: Конкретно за тази поръчка нямам спомени (освен че се осъществи навреме). Това беше първата поръчка при тях и досега съм поръчвал общо 3 пъти - нямам никакви забележки относно обслужването.

вторник 06 март, 2018

рейтинг:

Доволен съм от услугите на avtogumi.bg. След като направих поръчката, бях уведомен, че гумите се поръчват от чужбина и ще пристигнат до 10 дни, като съответно срокът за доставка беше спазен. Относно самите гуми - NOKIAN Line XL 215/45 R17 91W - имах възможността да ги карам както на суха, така и на мокра настилка и смея да твърдя, че се държат еднакво добре. Останах приятно изненадан от ниското ниво на шум.

понеделник 24 април, 2017

рейтинг:

Доволен съм от услугите на АВТОГУМИ.бг,както и от закупените гуми Nokian Line 205/60 R16 92H. Тази или другата есен ще си поръчам зимни гуми Nokian отново при тях . Поздрави, А.Ангелов

петък 21 април, 2017

рейтинг:

След като 4 пъти правих поръчки за различни гуми: 1. в сайта налични 8 - поръчвам 4 - звънят ми "нямаме ги" 2. поръчах друг модел - звънят ми "гумите са от 2015" - отказах поръчката 3. и 4. - направих две поръчки, за тези и един континентал. Нямаха информация за ДОТ на континентала, останаха тези. Днес получавам пратката - ДОТ от 1415?!?!?! Аджеба, за 1вите ме предупредихте че са от 2015 а тези ми ги пратихте! Относно куриера ДнД - нямам думи - звъних на всички възможни оставини техни телефони защото за забутани в Ст Загора в гъзъ на географията за да ме опътят - отговор на тия телефони НЯМА. Как да е и тая драма мина, намерих ги, видях ДОТ-а на гумите. Звъня на "автогуми" и се почва се едно автоматизирано меню, натиснете това онова... След 3 опита успях УЖ да "се свържа" с оператор - да да, ама не. След около 10 мин киснене на телефона с "всички оператори са заети" ми писана на ... да ги чакам и естествено отказах пратката. Относно гумите - купих такива от локален магазин тук. 1во впечатление - ужасно. На сухо са ужасни. Возят доста твърдо, сцеплението на сухо е под всякаква критика - недозавиват, ABS се включва на доста слабо спирачно усилие. Горещо препоръчвам ДА НЕ купувате модела. Другото на което се бях спрял беше континентал премиум контакт 5 и вече ужасно съжалявам, че не го купих!!! П.П. - защо ми изчезват новите редове в коментара. Един nl2br() ще свърши работа...

сряда 29 март, 2017

AVTOGUMI.BG отговори:

сряда 29 март, 2017

Здравейте,

Извиняваме се за проблема, но е станало следното недоразумение защото сте пуснали 3 отделни поръчки.

Поръчка №1 за Дънлопа сте писали изискване за ДОТ, проверяваме, 2015 г. е и я отказвате, няма никакъв проблем.

Поръчка № 2 за Континентала също сме проверили ДОТ, от 2017 г. е, но въобще не се стига до тази поръчка, защото преди това се свързат с вас за поръчка №3 за Нокиана и вие отказвате Континентала.

Поръчка № 3 за Нокиан не сте писали че искате информация за ДОТ, съответно такава поръчка се обработва по-бързо от тази за Континентал, която чака ДОТ.

ВАЖНО! За поръчката за Дънлопа сте говорили с един оператор, а за поръчката за Нокиана говорите с друг. Колежката по втората поръчка няма как да знае какво е станало с първата поръчка. В самата поръчка за Нокиана също така не пише, че искате проверка на ДОТ и Вие не и казвате изрично да се провери ДОТ-а на Нокиана. За това тези гуми са изпратени директно без да им се провери ДОТ.

Изпратили сме Ви на имейл запис от разговора и би трябвало да добиете представа защо се е получило такова недоразумение, но честно казано не можем да търсим вина в нашата колежка.

За да няма подобни недоразумения просто в коментарите към всяка поръчка трябва да пишете всичките си изисквания. Поръчките се обработват от различни оператори и няма как всеки от тях да е запознат с Вашия случай.

P.S. Континентала, който сте отказали без да изчакате проверката на ДОТ е бил с ДОТ 2017 г., така че не е проблем сега да си пуснете нова поръчка за него.

P.S. За да предлагат ниски цени (3 лв на гума) куриери като ДиД ползват складове/офиси в индустриални зони, това е нормално, за това препоръчваме да се ползва доставка до адрес на клиента, която е на същата цена.

P.S. За невъзможността да въведете нов ред, сме препратили проблема към техническия отдел и ще го оправят до няколко дни.


рейтинг:

Здравейте, Мислех да се въздържа от коментар като цяло, но след като искате... В полето за коментар при он-лайн поръчката на гумите изрично записах, че искам информация за DOT на гумите. При първия телефонен разговор след направената от мен поръчка на сайта, пак попитах изрично за DOT на гумите, при което ми бе отговорено, че гумите ще бъдат доставени от чужбина и нямало как да се провери датата на производство, но при всички положения гумите ще са с дата на производство ДО ЕДНА ГОДИНА. Вчера получих гумите с DOT 0416. Та: - Някак си не ми се вярва, че в 21 век контрагент от западна Европа ще откаже информация за обекта на сделка отнасяща се до неговата годност - повечето производители дават експлоатационен срок на гумите около 5 години. Гума на година и месец два, по прости сметки би трябвало да е със съкратен препопъчителен експлоатационен срок около 20% или бъркам.... . По скоро ми се струва, че причината тук е българска... Да, знам, че за много хора DOT-a на продукта не е важна характеристика. И да - знам, че имах възможност да не приема гумите, но аз се стремя винаги да изпълнявам поетите от мен ангажименти, въпреки некоректната информация, която изрично поисках, и която ми бе подадена от насрещната страна. Не мога обаче да не Ви поздравя за положителните неща: -доставката - под обявените 10 дни, а гумите бяха чисти все едно излизат от току що от пресата, което ме навежда на мисълта, че са съхранявани правилно. Това ми е втора покупка от Вашия магазин, като държа да отбележа, че с първата всичко беше перфектно, и като цяло при следваща нужда от гуми пак бих се спрял на вас със съответните уговорки. Съвета ми към Вас е да обръщате внимание на желанията на клиентите си, все пак сме 21 век, и да намерите начин да им предоставяте коректно исканата от тях информация (и пак - все пак сме 21 век) за продукта за който те все пак заплащат не малка сума. Поздрави на екипа и останете със здраве!!

четвъртък 23 март, 2017

AVTOGUMI.BG отговори:

четвъртък 23 март, 2017

Здравейте,

Няма причина да се притеснявате, каучукът е вулканизиран продукт и стареенето му се ускорява при излагане на директна слънчева светлина. Гумите както сам казвате са много чисти и са съхранявани при правилни условия в склад където стареенето е минимално. Сега, след като са монтирани на автомобила, през следващите няколко месеца каучукът на гумите ще остарее много повече отколкото за предишните 12 месеца в склада.

Относно информацията за ДОТ-а, чуждестранните доставчици регистрират кога е пристигнала при тях партидата, не се проверява ДОТ-а на всяка една гума. След като тези са произведени 0416 явно са пристигнали няколко седмици по-късно в склада и за това, когато сме обработвали поръчката в системата са излизали като гуми с ДОТ до 1 година. Очевидно са били на границата. За съжаление за момента няма измислена по-добра система за доставките от чужбина. В никой от големите дистрибутори на гуми в западна Европа няма възможност за проверка на точен ДОТ на отделна гума.

рейтинг:

За сравнение преди това търкалях континенталки, които така тропаха, че постоянно се чудех дали не ми е разбита ходовата част. Колата подскачаше и при най-малките неравности, въпреки, че налягането в гумите беше нормално. Абе все едно, че карах каруца... Поне ми изчезнаха камъните в бъбреците, като положителен ефект... :) Тази пролет си купих Nokian Line 185/60 R14 82H от avtogumi.bg и след вече 5000 км. мога отговорно да заявя, че това са най-добрите гуми които съм слагал на колата си! Много добро сцепление и на сухо, и на мокро, сравнително нисък шум, и уникален комфорт на возене! Много добре обират неравностите! Направо се родих! Препоръчвам ги горещо! Поздрави!

събота 12 септември, 2015

рейтинг:

Здравейте,от 2009 ползвам HKPL 195/65/15-зимни на Нокиан и за да бъда кратък ще кажа само че са невероятни при зимни условия.Не съм ползвал летните им но мисля да си поръчвам.Нямам информация за качеството на руското производство но моите са финладски,моля ако някои има впечатления за руския вариант, да го отрази.Успех на Автогуми!

вторник 21 април, 2015

рейтинг:

Гумите са страхотни! За мое съжаление ги ползвам всеки ден не само на дъжд, но и на сняг и се държат много прилично. Надявам се и износването да им е по-малко, както са ги оценили ADAC и да измина повече километри от предишните си Континентал.

вторник 07 април, 2015

рейтинг:

Поздрави!Гумите са просто невероятни.Вече направих няколко "отсечки" с тях на планинско с много завои и са като залепени на пътя-няма никакво недозавиване дори на обратни завои със скорост 60+ км/ч..АБС-а почти не се задейства при екстремно спиране.Днес покарах на мокро-държат се отлично.За аквапланинг-преминах през участък с вода дълъг 20метра поне 3 пръста дълбоко с 80 км/ч. и колата почти не забави ход нито дръпна наляво или надясно,нито ми "олекна" волана.Гумите надминаха всичките ми очаквания-заслужават си!Категорично мога да кажа,че са по-добри на сух асфалт от предишните ми нови гуми- мишелин пилот екзалто.Успех!

петък 27 март, 2015

рейтинг:

Днес получих гумите. Много съм доволен от коректността на Автогуми.бг, а за самите гуми нямам търпение да ги пробвам на дъжд, за да видя дали и моето мнение ще съвпадне с това на ADAC :-)

четвъртък 26 март, 2015